Dictionar personalitati, meditatii, maxime - Valentin RACOVEANU


Valentin RACOVEANU

Nume: RACOVEANU
Prenume: Valentin
Nationalitate: romana

Date despre nastere
Valentin RACOVEANU

Activitate:
Tenor. Solist al Operei Nationale din Bucuresti si absolvent al Universitatii de Muzica din Bucuresti promotia 2002, clasa prof. as. Dumitru Trandafir. A mai studiat cu Corneliu Fanateanu, Vasile Martinoiu, Ionel Voineag, Marius Brenciu.
A aparut pe scena Operei Nationale Romane-Bucuresti in spectacole cu Pescuitorii de perle (Nadir), Italianca in Alger (Lindoro), Liliacul (Alfred), Vaduva vesela (Camille de Rosillon), Paiate (Beppe), Madama Butterfly (Goro), Falstaff (Bardolfo), Carmina Burana, Flautul fermecat (Monostatos, Preot I), Tosca (Spoletta), Traviata (Gastone), Rigoletto (Borsa), Nunta lui Figaro (Don Curzio), Nabucco, Trubadurul, Samson si Dalila .
In august 2005 a fost invitat la festivalul „Klassik Kühle Kirche”, desfasurat in Bad Lippspringe, unde a sustinut spectacole cu opera “Casatoria secreta” de Domenico Cimarosa, si concerte cu arii din opera si muzica sacra.
Concerte sustinute cu lucrari vocal-simfonice: “Anotimpurile”- J.Haydn cu Filarmonica “George Enescu” din Bucuresti pe scena Atheneului Roman, “Weinachts Oratorium”-J.S.Bach, “Missa”, “Magnificat”-Fr.Schubert cu Filarmonica din Ploiesti, “Stabat Mater”-G.Rossini cu Orchestra de Camera Radio si Filarmonica “Transilvania“ din Cluj, “Carmina Burana”-C.Orff cu Orchestra Nationala Radio, Filarmonica din Iasi, Arad, Ploiesti, Sibiu si Ramnicul Valcea si pe scena Operei din Craiova, “Requiem”-W.A.Mozart.
Inregistrari: “Requiem”-Gerhard Lagrange sub conducerea muzicala a compozitorului. Opera “Ultimele zile, ultimele ore”-Anatol Vieru, cu Orchestra Radio Bucuresti, dirijor maestrul Ludovic Bacs. CD-ul “Festlische Music zur Advents und Weinachtszeit” editat in Germania in colaborare cu alti tineri artisti romani cu sprijinul Fundatiei Klaus Brambach.
Turnee cu Opera Nationala Bucuresti in Anglia, Germania, Japonia, Olanda, Grecia, Spania si turnee de concerte in Germania (Regensburg, Munchen), Elvetia (Zurich - Bernhard Theater , Berna) cu arii din opere si arii sacre.


Categorii pentru Valentin RACOVEANU:
Muzica
Comentarii
Nu exista comentarii in baza de date!
Nu puteti scrie comentarii! Nu sunteti logat! Mergeti la pagina de login!
Meditatii

www.recuperaridate.ro

Cautare personalitati in dictionar

Cursuri
Sondaje
Cazare Creare site

© Dictionar personalitati, meditatii, maxime

Dictionar   Meditatii   Creare site